Ezúton nyilatkozok, hogy weboldalam nem tartalmaz, és nem reklámoz online szerencsejátékokat, valamint minden legális eszközzel fellépek az esetlegesen megjelenő ilyen típusú tartalmak ellen. A weboldal tetején, oldalán, vagy egyéb angol nyelvű pop-up ablakokban megjelenő reklámokat a szerver kérésem, és beleegyezésem nélkül, pótlólag állított be weboldalamra a MarketGidScriptRootC50006 jelzésű DIV tag-ek közé, azok tartalma így a szerver tulajdonosának felelőssége. Ha a reklámok tiltott internetes szerencsejátékot jelenítenek meg, jelezze nekem a zoltan.csengeri kukac windowslive.com webcímen, továbbá jelezze a http://www.freewebhostingarea.com webcímen is a szerver tulajdonosának. Ezeken kívül töltse le a http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm webcímről a hosts.zip nevű fájlt. Nyissa meg a HOSTS kiterjesztés nélküli fájlt, és másolja bele a szerencsejáték weboldalának elérhetőségét, továbbá ellenőriztesse számítógépét víruskereső szoftverrel!2016-ban elindult Csengeri Zoltán viharjelző, és meteorológiai társalgó csoportja a Facebook-on. Csatlakozz te is, és tudd meg, lesz-e a közeledben vihar!Weboldalamat a háttérben folyamatosan újítom, javítgatom! A már meglévő tartalom, és funkciók változatlan formában elérhetők és használhatók. My website is under maintenance. You can still use the existing functions and content.

A zivatarok fény- és hangjelenségeit rögzítő felszerelésem története2015. január:

A CANON-POWERSHOT SX500 IS programozható, (szakértőknek: CHDK firmware frissítés, MDFB2013.lua szkript, aminek segítségével a fényképezőgép gyors mozgásokra reagálva 0,1 s késéssel képet készít), és a nappali villámfotók készítése is lehetővé, pontosabban vált. A beállításokon még mindig variálni kell.

2014. február:

Villámfotós felszerelésem újabb taggal bővült: A CANON-POWERSHOT SX500 IS, 30x-os optikai zoom-os, 14 megapixeles digitális fényképezőgéppel. A SAMSUNG WB150F mellé, a másik állvánnyal használva lett a villámfotózásba bevonva. A SONY sztereó diktafon saját maga is biztonságosan fel tudja tölteni a NiMH akkujait, a fényképezőgépek pedig nem NiMH akkukkal működnek. Ezért a VOLTCRAFT töltő csak különleges esetekben (pl. regeneráláshoz, memória effektus csökkentéséhez) szükséges.

2013. március:

Villámfotós felszerelésem újabb taggal bővült: A SAMSUNG WB150F 14 megapixeles lapos digitális fényképezőgéppel. Bár ez utóbbi már HD felbontású videót is tud rögzíteni, manuális beállítási lehetőségei miatt a három fényképezőgép közül a KONICA MINOLTA és a SAMSUNG WB150F lesz a villámfotózásba bevonva, a kistudású PANASONIC gép csak viharvideókat készít majd.

2012. január:

A két fényképezőgépbe, valamint az akkuk újratöltésére új akkutöltőt kértem karácsonyra a maradék pénzből. Ez a VOLTCRAFT töltő az akkuk élettartamát nagymértékben megnöveli, továbbá a régi elhasználódott akkuk legyengült kapacitását is feljavította. Továbbá rendelkezésre áll egy fejre szerelhető lámpa is.

2011. december:

Az új, 2011 májusában vásárolt gyenge minőségű MP4-es felvevő-lejátszót, hogy felváltsam, egy SONY márkájú (SONY ICD-UX512) sztereo diktafont kértem karácsonyra. Ez a diktafon 44100 KHz, 16 bit, sztereó minőségben 3 óra hosszú anyagot képes egy huzamban rögzíteni. Az MP4-es lejátszóból örökölt 2 Gb-os bővítőkártyán további 3 óra hosszúságú hanganyagot lehet tárolni. Így a rendszer kapacitása 6 óra hossza kiváló minőségű sztereó felvétel.

2011. május:

A 2006. születésnapra kapott MEIZU MP3 lejátszó USB csatlakozója tönkrement, így az eszköz használhatatlanná vált. Ehelyett a 2011-es viharszezon gyors közeledtével átmenetileg egy MYAUDIO MP4-es felvevő-lejátszót vásároltam. A felvétel minősége azonban az MP3 lejátszónál gyengébb volt, csak 32000 KHz, 16 KHz, mono, ráaádásul bizonyos esetekben hibásan vette fel a hangokat, így nem egy zivatar idején készült felvételt törölni kellett ? amik amúgy értékesek lettek volna.2010. május:

Egy hasznavehetetlen, régi számítógép-tápegység borítóját alkotó - fémlemezből és maradék csavarokból - olyan eszközt faragtam, amely képes a nagyobbik fényképezőgép exponáló gombját lenyomva tartani. Ez azt jelenti, hogy az intenzív villámlás alatt nem kell a fényképezőgép mellett kint a szabadban tartózkodni, hanem a házon, ablakokon belül elég figyelni a fényképezőgépet és a vihart, amíg a kamerák rögzítik a fotókat és a videókat. Ezzel a villámcsapás kockázata és veszélye a testi épségemre nézve jelentősen le lett csökkentve. Ezzel egy időben a jól sikerült felvételek száma is nőtt.

2008. december:

Karácsonyra megkaptam a PANASONIC LUMIX DMLC kamerát, amely 640 x 480 pixeles felbontásban képes videókat rögzíteni. 1 videofájl maximális időtartama 15 perc. A hang minősége gyenge, 8000 KHz, 8 bit és mono, így az MP3 lejátszót az nem pótolhatja. A fényképezőgép felbontása 8 Megapixel lenne, amely a KONICA MINOLTA DIMAGE Z10-es fényképezőgép felbontásánál kicsit több, mint 2,5-szer nagyobb, viszont közel sincs annyi manuális beállítási lehetőség, mint a KONICA MINOLTA DIMAGE Z10-es fényképezőgépen, így ez a kamera videofelvételek készítéséhez lesz használva.2008. május:

Nagymamámtól kaptam egy sima felületre tapasztható tartót, amelyre az MP3 lejátszót akasztva az jóval kisebb torzítással veszi fel a külső hangokat, mint az ablakpárkányra téve, ráadásul az elázás veszélye és az ebből fakadó károk bekövetkezésének esélye lecsökkent.2008. január:

A 2005. decemberben kapott KONICA MINOLTA DIMAGE Z10-es fényképezőgép belsejében levő gombelem ? legalábbis feltételezem, hogy van benne egy gombelem -, lemerült. A beállításokat a gép nem jegyzi meg többé, tehát az időt és valamennyi beállítást az elemek, illetve az akkuk behelyezésével egy időben immár mindig újra be kell állítani, mert visszaáll a gyári beállítás (pl. vaku bekapcsolva, rövid záridő, gyenge képminőség nagy tömörítéssel).

2006. július:

Születésnapomra kaptam a MEIZU MP3 lejátszót, amely képes 44100 KHz, 16 bit, monó minőségű hangfelvételt készíteni. A minősége kiváló, ám beállítani nehéz és szokatlan, így az első hangfelvételek ezzel az eszközzel csak 2007-ben jelentek meg. Ez az eszköz a GRUNDIG magnót és annak tartozékait teljes egészében kipótolta, ráadásul a felvétel minősége is jóval tisztább lett.2005. december:

Karácsonyra megkaptam a KONICA MINOLTA DIMAGE Z10-es fényképezőgépet. Ez a fényképezőgép 2048 x 1536 képpont felbontású képeket tud készíteni. A zársebesség, a rekesznyílás manuálisan állítható. A leghosszabb záridő 30 másodperc. 8x-os optikai zoomjával és előbb felsorolt tulajdonságaival gép gyakorlatilag teljes egészében kiváltotta a CANON típusú tükörreflexes fényképezőgépet és valamennyi tartozékát, ráadásul nem kell várni a filmek előhívására és jóval kevesebb a kockázata az elrontott képeknek. A fényképezőgép egyetlen problémája az objektívvédő sapka, amihez nem adtak fűzőt. Hogy ne vesszen el a védősapka, saját magamnak kellett egy fűzőt fabrikálni.

2003. október:

Új helyre költöztünk, ahonnan jobb a kilátás!

2003. augusztus:

Kárt okozott a DAEWOO CD-s rádiós magnó! Az egyik jó minőségű mennydörgéshang-felvétel lejátszásakor begyűrte a magnószalagot a lejátszófej, elrontva ezzel a felvételt és a kazettát is. A jövendőbeli valamennyi felvétel rossz minőségben lesz felvéve azon a szakaszon. A magnó jelenleg a konyhában üzemel rádióként.

2003. július:

A GRUNDIG kazettás magnóhoz egy külső PHILIPS mikrofont kaptam születésnapomra. A felvétel jóval kevésbé torzít, mint a kazettás magnó beépített mikrofonjáé. Ezzel egy időben kaptam egy DAEWOO CD-s rádiós magnót is.2002. december:

A CANON típusú tükörreflexes fényképezőgéphez teleobjektívet kaptam, aminek gyújtótávolsága 100 mm és 300 mm között szabadon állítható.

2002. július:

A CANON típusú tükörreflexes fényképezőgéphez nagy látószögű objektívet kaptam, aminek gyújtótávolsága 28 mm. A fényképen így nagyobb eséllyel szerepelhet villám.

2000. december:

Kaptam ajándékba egy CANON típusú tükörreflexes fényképezőgépet. Természetesen egy fotóállvánnyal. A fényképezőgép objektívjét cserélni lehet. A bolti felszereléshez hozzá tartozott egy 50 mm gyújtótávolságú objektív is. Éles és jó minőségű fényképeket lehet vele készíteni.

1999. július

Az 1997 decemberében, karácsonyra kapott GRUNDIG kazettás magnóval elkészült az első hivatalosan közzétett mennydörgés felvételem. A hang a beépített mikrofon rossz minősége miatt kicsit torzít.Vissza a főoldalra

Free Web Hosting