Ezúton nyilatkozok, hogy weboldalam nem tartalmaz, és nem reklámoz online szerencsejátékokat, valamint minden legális eszközzel fellépek az esetlegesen megjelenő ilyen típusú tartalmak ellen. A weboldal tetején, oldalán, vagy egyéb angol nyelvű pop-up ablakokban megjelenő reklámokat a szerver kérésem, és beleegyezésem nélkül, pótlólag állított be weboldalamra a MarketGidScriptRootC50006 jelzésű DIV tag-ek közé, azok tartalma így a szerver tulajdonosának felelőssége. Ha a reklámok tiltott internetes szerencsejátékot jelenítenek meg, jelezze nekem a zoltan.csengeri kukac windowslive.com webcímen, továbbá jelezze a http://www.freewebhostingarea.com webcímen is a szerver tulajdonosának. Ezeken kívül töltse le a http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm webcímről a hosts.zip nevű fájlt. Nyissa meg a HOSTS kiterjesztés nélküli fájlt, és másolja bele a szerencsejáték weboldalának elérhetőségét, továbbá ellenőriztesse számítógépét víruskereső szoftverrel!épületenergetikai adatok MS Excel táblázatban történő rögzítését vállalom energetikai tanúsítványokhoz, gázfogyasztás, vagy távhőfogyasztás megbecsléséhez, fűtőrendszerek, megújuló energiát hasznosító rendszerek, hőszigetelések, vagy klímatechnikai rendszerek méretezéséhez az alábbi árakkal:

  1. Az üres MS Excel kompatibils táblázat megvásárlási ára: 48500 Ft

  2. Adatrögzítés díja: 6 Ft/cella

  3. épülethatároló szerkezetek rétegrendi hőátbocsátási tényezőinek kiszámítása, azok táblázatos beprogramozása: 4000 Ft szerkezeti elemenként

  4. Mérnöki óradíj: 6000 Ft/óra

  5. Számlázási postaköltség: 1000 Ft

Földszintes, 8 helyiséggel, szögletes szobákkal, átlagos paraméterekkel rendelkező épületre vonatkozó adatok rögzítése megközelítőleg 62000 Ft + mérnöki óradíj megfizetése ellenében vállalom.


Az épületenergetikai MS Excel táblázat rövid ismertetője

A (Hőátbocsátási tényezők és alapadatok) munkalapon a határoló szerkezetek rétegrendjét, és hővezetési tényezőit kell megadni, amiből a táblázat kiszámolja azok hőátbocsátási tényezőjét. összesen 9 rétegrendi hőátbocsátási tényező számolható. További 4 fix hőátbocsátási tényező értéket lehet megadni a nyílászárókra. A táblázat tartalmazza a határoló szerkezetek hőátbocsátási tényezőkre vonatkozó 20/2014 (III. 7.) Bm rendelet szerinti követelmény értékeket is, az épületek elméleti transzmissziós hőveszteségeit ezen értékekre is kiszámolja, és a valós (számított) értékekkel összehasonlítja. Tartalmazza továbbá a szoláris hőnyereségek értékeivel korrigált transzmissziós hőveszteségeket is. A táblázat a hőátbocsátási tényezők számításánál alapvetően az MSZ-04-140-2, és az MSZ-04-140-3 szabványok alapértékeit felhasználva dolgozik. Az előírt külső hőmérséklet értékét -15 Celsius fok hőmérsékletre veszi fel, mely későbbiekben korrigálható, vagy klímatechnikai méretezéshez megváltoztatható.

A második munkalapon (határoló felületek) a határoló szerkezetekre jellemző méreteket (hossz, szélesség, belmagasság, alapterület, tájolás), a filtrációs hőveszteség számításához szükséges óránkénti légcsereszámot, és az előírt belső hőmérsékletet szükséges megadni. A határoló szerkezet U értékét, azok cellatartalmát a gyorshivatkozó mezők mellett hivatkozásként kell megadni. A külső határoló szerkezetek külső hőmérsékletére a táblázat automatikusan a méretezési külső hőmérsékletet állítja be. A belső falak (válaszfalak), és egyéb határoló szerkezetek esetén a táblázat automatikusan 0 Celsius fok hőmérséklet-különbséget állít be. Ha két szomszédos helyiség előírt belső hőmérsékleteinek különbsége 4 Celsius fok-nál nagyobb, akkor ezeket külön meg kell adni a tk (külső hőmérséklet) mező értékeit átírva.

Az összesítő munkalap a fűtési-hűtési hőigényt a hősugárzási nyereségek nélkül, és azokat is figyelembe véve, a filtrációs hőszükségletet, és a követelménynek megfelelő hőátbocsátási tényezők megléte esetén az elméleti hőszükségletet, külön-külön helyiségekre bontva, és azokat összegezve mutatja.

A táblázat összesen 9 épülethatároló szerkezet hőátbocsátási tényezőjének számítását, és legfeljebb 20 helyiségre vonatkozó energetikai számításokat tesz lehetővé. A táblázat kibővítését további (itt fel nem tüntetett) díj megfizetése ellenében vállalom.


Vissza a főoldalra
Free Web Hosting