Ezúton nyilatkozok, hogy weboldalam nem tartalmaz, és nem reklámoz online szerencsejátékokat, valamint minden legális eszközzel fellépek az esetlegesen megjelenő ilyen típusú tartalmak ellen. A weboldal tetején, oldalán, vagy egyéb angol nyelvű pop-up ablakokban megjelenő reklámokat a szerver kérésem, és beleegyezésem nélkül, pótlólag állított be weboldalamra a MarketGidScriptRootC50006 jelzésű DIV tag-ek közé, azok tartalma így a szerver tulajdonosának felelőssége. Ha a reklámok tiltott internetes szerencsejátékot jelenítenek meg, jelezze nekem a zoltan.csengeri kukac windowslive.com webcímen, továbbá jelezze a http://www.freewebhostingarea.com webcímen is a szerver tulajdonosának. Ezeken kívül töltse le a http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm webcímről a hosts.zip nevű fájlt. Nyissa meg a HOSTS kiterjesztés nélküli fájlt, és másolja bele a szerencsejáték weboldalának elérhetőségét, továbbá ellenőriztesse számítógépét víruskereső szoftverrel!

Weboldalamat a háttérben folyamatosan újítom, javítgatom! A már meglévő tartalom, és funkciók változatlan formában elérhetők és használhatók. My website is under maintenance. You can still use the existing functions and content.

Napelem - Napkollektor kalkulátor

Használati útmutató

A Napkollektor-napelem kalkulátor egy 9 MB-os MS Excel fájl, ami a Föld Nap körüli keringésének, és tengelye körüli forgásának figyelembe vételével, a gömbháromszögtan koszinusztételének alkalmazásával, internet-kapcsolat nélkül számítja ki a Föld tetszőleges szélességi fokán az 1 m2-re eső hősugárzást, valamint megbecsüli tetszőleges felületű, hatásfokú, tájolású és dőlésszögű napkollektor, vagy napelem éves hő, vagy elektromos áram termelését. A fájl 4 db munkalapot tartalmaz. Az input – adatbevitel munkalapon kell a számításokhoz szükséges adatokat a megfelelő mértékegységben megadni, illetve a nyelvet a megfelelő szám átírásával kiválasztani. Csak a sárga hátterű cellákat szabad módosítani! A zöld cellák már a számítási eredményeket mutatják a megfelelő mértékegységben.A "táblázatok-tables" munkalap a számítási eredményeket 3 nagy táblázatban elemzi, részletezi, illetve szemlélteti. Az első táblázat a megadott dátumnak megfelelően óráról órára a napjárást, és a napmagasság szögét szemlélteti. A megadott értéknek megfelelő fényviszonyokat a színek is mutatják.

A második nagy színes táblázat az 1 m2-re eső hősugárzást szemlélteti, valamint az utolsó két oszlop a 24 órás átlagot, illetve a nappali órákban mért átlagot (effektív érték) jelzi ki. A színek segítenek eligazodni a táblázaton. A szürke szín (Q<250 W/m2) a jelentéktelen erősségű, a sárga szín a már hasznosítható napfény mennyiségét szemlélteti. A világossárga szín (Q>800 W/m2) már azt a sugárzási tartományt jelzi, amikor a Nap "éget", az UV sugárzása is jelentős.A 3. táblázat a napenergiát hasznosító eszköz (napelem, napkollektor) termelését mutatja órákra bontva, végén a megtermelhető energia napi mennyiségével MJ-ban, és kWh-ban is.

A táblázat az q=1361 W/m2 világűrbeli napállandó helyett az q=1102 W/m2 földfelszíni napállandóval számol, mely figyelembe veszi a Föld légköre által elnyelt sugárzást is. A munkalap celláit a helyes működéshez tilos módosítani! Az "ábra – diagram" munkalap összegzi az előző táblázatokat a Föld csillagászatilag nevezetes napjaira (napfordulók, és napéjegyenlőségek), illetve megmutatja a grafikonban feltüntetett mennyiségek mértékegységét.'Távoli' képek a táblázatokról:Egyéb fontos tudnivalók!

  • A táblázat 7 nyelven (magyar, angol, német, orosz, arab, japán, kínai) használható, melyet az "input - adatbevitel" munkalapon kell beállítani.
  • A táblázatok kinyomtatását, valamint a nyomtatási lapon a betűméretek láthatóságának beállítását Önnek kell megoldania!
  • A táblázat csak a Nap csillagászati járását veszi figyelembe, nem foglalkozik a felhők, és egyéb meteorológiai jelenségek árnyékoló hatásaival. A napelemek méretezése során a meteorológiai jelenségekről az Ön országában a helyi vagy országos meteorológiai intézetnél érdeklődjön, és az ezen táblázat által kiszámított adatokat aszerint szorozza be egy biztonsági szorzóval!
  • Ha a napelemek, napkollektorok telepítése az Ön országában hatósági engedélyhez kötött, az engedély megszerzése az Ön feladata!
  • A napelem, vagy a kollektor rendszer kivitelezését Önnek kell megoldania!
  • Tilos a cellák tartalmán, a beprogramozott számítási képleteken módosítani! (Erre különösen figyeljen a "táblázatok – tables" munkalapon a zöld cellák esetében, mivel azok az "input – adatbevitel" munkalap celláira hivatkoznak!) Csak az "input – adatbevitel" munkalap celláin módosítson! A megvásárlás után a szándékos módosítások által előidézett meghibásodásokért nem vállalok felelősséget! Biztonsági másolat készítése erősen ajánlott a módosítások előtt!
  • Az interneten elérhető verzió DEMÓ verzió, nincsenek benne képletek, ez a táblázat az Északi Sarkra van beállítva. A PayPal gomb használatával vásárolhatja meg a táblázat működőképes verzióját.
  • Ár: 21200 Ft.
  • Ha a táblázat rendellenesen működik, kérem, jelezze nekem a zoltan.csengeri(kukac)windowslive.com e-mail címen! Az ilyen típusú hibák javítása ingyenes! Ha szeretné, hogy plusz funkciókat adjak a táblázathoz, az új táblázatot is meg kell vásárolnia! A projekt megvásárlása lényegében véve a jelszó megvásárlása, amely segítségével használatba veheti a táblázatot.
  • Ha szeretné, hogy plusz funkciókat adjak a táblázathoz, az új táblázatot is meg kell vásárolnia!

Csengeri Zoltán

Pécel, 2016. január 9.

Vissza
Free Web Hosting